DESPRE NOI

ABILTATEA conteaza, iar libertatea de a alege este esentiala PENTRU O VIATA INDEPENDENTA.

Credem în puterea oportuitati de socializare, dezvoltare personală , evenimente speciale , să dam șansă de a cunoaște oameni noi , de a lega prietenii și de a construi conexiuni valoroase cu alti membri ai comunității.

Povesti de succes în
scaun rulant
 

  Să construim împreună o lume mai bună pentru toți!  

Clipele minunate şi lipsite de griji ale copilăriei pentru mine, elev în clasa a- X-a A,anul 2011, a fost transfomat într-un adevărat calvar şi într-o durere sfaşietoare, victima unui tragic accident , rămânând imobilizat la pat, fiind diagnosticat cu traumatism vertebro-medular cervical C4, C5,C6, C7. Activitătile şcolare, fotbalul, bucuriile mele, au fost înlocuite cu drum către medici şi spitale cu tratamente, lacrimi şi suferinţă, corpul nu îmi asulta nici pe departe gândurile mele , eram paralizat fară nici un simț, decât glasul meu ușor și gânditor îmi spunea că trebuie să reușesc.

Da, a fost un șoc vestea , nu-mi închipuiam ce înseamnă…viață în scaun rulant, în primul rând m-am gândit cât mai am de trăit , deoarece medicii nu mi -au dat nici o șansă. Au trecut ani,acum am 29 ani ,cu incredere  am reuşit, cu greu, să progresez uimitor, nu inspir milă și nici nu cer compasiune , sunt un băiat că oricare altul, dar fără aceeași mobilitate de mișcare. Am fost destul de afectat de cele întâmplate,fiind victima unui accident , dar după depășirea șocului ,am încercat să îmi organizez viață ,faptul că sunt tot același care eram înainte de accident, pus pe glume și cu un simț al umorului poate uneori prea dezvoltat. Îmi place să cred
că în urma accidentului am început să văd viața altfel și am devenit un om mai bun și maiempatic.

Încerc să nu-mi pun bariere la nimic și să-mi duc viața cât mai
normal. Din păcate, după accidentele pe care le au, oamenii nu primesc prea multe informații , despre cum pot să își continue viața. Cel mai des, sunt dezorientați și nu au acces la informații corecte sau la reprezentări ale unui stil de viață activ, în scaun rulant. Încet lucrurile au început să se schimbe în bine și am speranța că vor fi și mai
bune.

Nu e o experiență pe care te aștepți să o trăieșți sau pe care ți-o doreșți, dar trebuie să luăm lucrurile așa cum vin. Nu am văzut acest accident că pe o dramă, am luat părțile bune și îmi continui viața cât se poate de normal.” Practic, învaț și ajut alți oameni care sunt în aceeași situație, cum să se descurce în scaun rulând și cu noua lor realitate, conform nevoilor fiecăruia.

În stagiile de pregătire, cât și în taberele organizate , pe parcursul anilor de suferință , am desprins viață independența, atât abilitatea unei persoane de a desfășură activitățile zilnice prin mijloace proprii, cât și libertatea de a alege și organiza viață conform propriei voințe.

Dizabilitatea este o bariera, dar puterea adevărată consta în a o transforma într-o viață frumoasa și demnă . Intradevar exercițiile
sunt personalizate pentru fiecare persoana în parte , sunt persoane care
au nevoie de reeducarea mersului , și persoane care au nevoie de îmbunătățirea echilibrului, aici intervine un kinetoterapeut și terapii complementare . Cum sa ajungi să manevrezi scaunul rulant corect și sigur, să te îmbraci, să te încalți și să fi independent.

Să priviți omul, nu dizabilitatea sau defectele sale, pentru că în
spatele unor aparențe se pot ascunde calități și încredere în viață Am o familie minunata, cu un istoric stufos , care încurajează și ajuta oamenii,
să-și depășească limitele și să spere la o viață mai bună. Din anul 2012 dezvoltam organizatia neguvernamentala , o entitate nonprofit fara scop luctativ, care reprezinata sprijin real si important pentru activitatea persoanelor cu dizabilitati , conform statutului ,,ASOCIAŢIA UMANITARĂ ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAŢA NOUĂ – Galati”. Proiectul principal îl constituie realizarea unor activități,, Clubul părinților, un proiect educațional și social ,, Scoală -Familie – Comunitate ‘’ . Activități de socializare,integrarea tuturor copiilor, în evenimente educaționale și a părinților în diverse activități creative . Consiliere psihologica de grup care să stabilească și să favorizeze schimburile de informații și de experiențe.

Dezvoltarea unei rețele de voluntari, care să ajute copii cu nevoi speciale și familiile lor , care vor beneficia de ședințe de terapie , logopedie , psihoterapie, kinetoperapie desfășurate cu personal de specialitate, pentru că persoanele cu dizabilități să se bucure de dezvoltarea abilitaților, dreptul la viață independența și integrare în comunitate. Fieacare șansă este importanta cătreatingerea obiectivelor noastre constant nevoilor de zi cu zi .